Je bent met pensioen en je wilt wat!

 

Werken in het buitenland als senior-expert


Klik hier om het aanmeldingsformulier te downloaden

PUM zendt senior-experts uit naar bedrijven en instellingen in circa 70 landen, verdeeld over vier continenten. Deze experts zijn onafhankelijk en doen hun werk belangeloos; ze ontvangen geen salaris. Sinds 1978 bestaat PUM en deze organisatie is gelieerd aan de werkgeversvereniging VNO-NCW.
PUM wordt ook wel het grootste uitzendbureau van Europa genoemd met de inzet van professionele senior-experts die afkomstig zijn uit het Nederlands bedrijfsleven. Er zijn ruim 4000 senior-experts ingeschreven. Slechts drie hiervan zijn (voormalige) corporatiedirecteuren.
Er zijn diverse huisvestingsprojecten in o.a. Zuid Afrika, Suriname, Midden- en Oost-Europa waar de expertise van de Nederlandse corporatiesector zeer welkom zou zijn.
Aedes heeft daarom contact gezocht met PUM om te kijken in hoeverre samenwerking mogelijk is.

Deze samenwerking blijkt wel degelijk mogelijk en is ook gewenst. Op deze wijze kan inhoudelijke vakkennis van de corporatiesector worden overgebracht naar die landen waar kennis en ervaring ter plaatse onvoldoende voorhanden zijn. Ook vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten wordt samenwerking gezocht met PUM.

Klik hier om een artikel te lezen over de ervaringen van PUM-mer Hans de Wit.

Informatiebijeenkomst

In samenwerking met PUM organiseert Aedes op 21 november 2006 een informatiebijeenkomst voor de corporatiesector en voor gemeenten bij Aedes in Hilversum. Tijdens deze bijeenkomst komt aan de orde:
  • PUM werkwijze: hoe verloopt een uitzending;
  • Voorbeelden van (huisvestings)projecten waar expertise van de corporatiesector (brood)nodig is;
  • Inventariseren van belangstelling voor uitzending en projecten.

Wie komt er in aanmerking als senior-expert?


Iedereen die vrijwillig een bijdrage wil leveren vanuit zijn ervaring in de Nederlandse corporatiesector. De experts doen dat op basis van de langjarige ervaring die zij zelf in hun loopbaan hebben opgebouwd. Omdat er geen salaris wordt betaald zijn de experts veelal gestopt met werken of wordt het werk afgebouwd waardoor vrije tijd beschikbaar is. Criteria om uitgezonden te worden zijn: vrije tijd, voldoende talenkennis, doorzettings- en aanpassingsvermogen, plezier in kennisoverdracht, een netwerk in Nederland en affiniteit met landen zoals Zuid-Afrika, Suriname en landen in Midden- en Oost Europa. Meer informatie over PUM is te vinden op www.pum.nl.


Vragen?


Aedes benadert alle leden schriftelijk om de informatiebijeenkomst aan te kondigen. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op Aedesnet en www.digh.nl.
De samenwerking tussen Aedes en PUM wordt door DIGH (Dutch International Guarantees for Housing) begeleid en uitgevoerd. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met DIGH, telefoon 035 - 626 83 83.


Gegevens informatiebijeenkomst PUM


Datum 21 november 2006
Tijd 13:00 uur
Locatie Hilversum
Aanmelden Louisa Verhulst (DIGH)

Terug naar algemeen overzicht Terug naar laatste nieuws

print deze pagina
Disclaimer | Copyright DIGH NL 2007 - 2009